Президент Литви назвав Путіна вбивцею

ДУМКА 29, Березень 2021, 19:20 373
Президент Литви назвав Путіна вбивцею

Глава Литви Гітанас Науседа згоден з президентом США Джозефом Байденом, що Путіна можна назвати вбивцею.

Таким чином він відповів на запитання журналіста про те, чи згоден з Байденом.

“На жаль, так”, – сказав Науседа у відповідь на запитання журналіста.

Він додав, Росія демонстративно не рахується з територіальною цілісністю сусідніх країн, зокрема, України.

“Я бачу безліч ознак, які демонструють байдужість, назвемо це так, по відношенню до цінностей цивілізованого світу, ігнорування права націй на самовизначення, ігнорування територіальної цілісності сусідів, що Кремль останнім часом робить досить демонстративно”, – сказав Науседа.

Іншим важливим аспектом, за його словами, є те, що ситуація всередині Росії, де режим, як сказав президент, “явно здригається від міцнучої опозиції” і намагається її придушити, “найгрубішим чином” переслідує лідерів опозиції, таких, як Олексій Навальний.

“І далі говорити, втягнувши голову в плечі, що, знаєте, ми шукаємо, як включитися у відносини з Росією, що я іноді чую від своїх колег в Європейському Союзі – це потрібно і емоційно, і територіально бути дуже далекими від того, що називається Росією, щоб говорити таке”, – зазначив Науседа.

Він стверджував, що Литва точно не буде тією країною, яка” буде байдуже сидіти на задній лавці”, бачачи грубі порушення прав людини по сусідству.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вважає президента РФ Володимира Путіна вбивцею.

Пізніше президент РФ Володимир Путін відповів президенту США Джо Байдену на його слова про вбивцю.