Що їсти на сніданок: корисні варіанти на кожен день

ДУМКА 20, Квітень 2021, 18:40 35
Що їсти на сніданок: корисні варіанти на кожен день

Для зміцнення імунітету та покращення самопочуття дотримуйтесь вимог правильного харчування. Важливо прислухатися до порад дієтологів ще до того, коли з’являться перші ознаки проблем зі здоров’ям. Дізнайтесь, які сніданки вважаються найкориснішими та як їх правильно організувати.

Що їсти на сніданок: корисні варіанти на кожен день

Важливість ранкового прийому їжі

Для успішної роботи внутрішніх органів, функціонування мозку, скорочення м’язів, дихання тощо організм потребує достатньо енергії. Якщо сніданок буде збалансованим, поживним та корисним, ви будете більш енергійними і витривалими, з хорошим настроєм та самопочуттям, а ваш організм буде легше протистояти інфекціям.

Здоровий сніданок сприяє зниженню рівня холестерину, зміцненню серцево-судинної системи, підвищенню стресостійкості. Якщо зранку відмовлятися від споживання правильної їжі, у тілі посилюються процеси, що викликають передчасне старіння, організм починає накопичувати запас жиру, провокуючи надмірну вагу.

Правила ранкового ритуалу

Щоби прийом їжі зранку був корисним, дотримуйтесь кількох правил:

  • оптимально розпочати його не пізніше 15-90 хвилин після пробудження;

  • снідайте в спокійному оточенні, виділяйте для цього не менше 20 хвилин;

  • за 10-15 хвилин до споживання їжі випийте склянку чистої питної води кімнатної температури;

  • відмовтесь від випічки та смаженого м’яса, у якості ситних продуктів обирайте дієтичну курячу шинку, сир.

Калорійність

Ще одним правилом здорового харчування є грамотний розподіл калорій. Дієтологи рекомендують відводити на сніданок 20-30% від добової норми. Готуйте страви, використовуючи складні вуглеводи. Віддавайте перевагу кашам із цільнозернових круп. Вони містять корисні речовини, які сприяють появі відчуття ситості. Додавайте горіхи й насіння, рослинну олію, авокадо, овочі та зелень.

Рецепти корисних страв

Їжа має приносити задоволення, бути корисною, поживною та одночасно смачною.

Грінки

Наприклад, грінки зможуть забезпечити організм необхідною енергією. Рецепт опанувати дуже легко. Спочатку наріжте цільнозерновий хліб, збийте яйце, додайте сіль та перець. Скибочки занурюйте до суміші та викладайте на розігріту сковорідку. Обсмажте грінки з обох сторін. Доповніть сніданок овочами, сиром або кефіром.

Омлет

Не доведеться витрачати багато часу, якщо на сніданок ви приготуєте омлет. Збийте два яйця, додайте інгредієнти за смаком: сир, перець або соус. Смажте омлет на сковороді під кришкою до готовності. Їжте його із цільнозерновими тостами та овочами. Клітковина в поєднанні з білком насичує організм споживними речами та забезпечує тривале відчуття ситості.

Паста із сиру та авокадо

Якщо в наявності є блендер, приготуйте корисну суміш з авокадо та сиру. Збийте інгредієнти до однорідної консистенції, додайте зелень, сіль та спеції. Отриманою пастою намастіть тости та споживайте їх разом із м’ясом, яйцем, овочами або слабосолоною рибою.

Смузі

Смузі на сніданок – ще один чудовий варіант. До його складу входить багато вітамінів, мінералів і клітковини. Для приготування змішайте та збийте в блендері яблуко, банан, мигдаль та нежирний йогурт.

Правильний сніданок – основа для формування міцного імунітету.