Зеленський заявив, що без кредиту МВФ “привид банкрутства занурить Україну у злидні”

ДУМКА 28, Квітень 2020, 04:31 2250
Зеленський заявив, що без кредиту МВФ “привид банкрутства занурить Україну у злидні”

Україну у світі сприймають як жертву, хоча країна й намагається це сприйняття змінити та здійснити важливі економічні реформи. В умовах пандемії COVID-19 та потенційної світової кризи це нелегко, тож Україна гостро потребує фінансової підтримки ззовні.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів у статті для іспанського видання El Pais.

У статті мовиться про те, що Україна намагається змінити ситуацію, за якої у світі її сприймають як жертву. Хоча це й нелегко в умовах пандемії та загрози світової економічної кризи.

Зеленський відверто перелічив негаразди країни, яку очолює:

Україна не змогла позбутися залежності від зовнішніх ринків. Економіка все ще є сировинною. Реформи модернізації зазнали тривалих затримок.

Однак Зеленськиму “приємно бачити, що міжнародні партнери – МВФ, Світовий банк та інші – готові допомогти у здійсненні реформ, яких терміново потребує країна”.

“А також у наданні фінансових ресурсів, необхідних для обслуговування боргу. Без цього намітиться привид банкрутства, який занурить Україну у злидні”, – зізнався Зеленський.

Причому відновлення після банкрутства буде довгим і важким: “Ми не можемо ризикувати життями мільйонів людей, і тому очікуємо нову програму фінансування від МВФ і Світового банку”, – пояснив президент.