Коломойський зазнав дефолту в США

consaidin 8, Грудень 2020, 20:19 1143
Коломойський зазнав дефолту в США

Американська компанія Optima 55 Public Square, пов’язана з олігархом Ігорем Коломойським, не виконала свої зобов’язання за кредитом у $18,5 млн перед компанією 55 Bridge Lending of Cleveland.

Про це повідомляє портал Cleveland із посиланням на рішення суду загальної юрисдикції округу Кайахога.

Рішення було ухвалено у процесі розслідування федеральною владою справи Ігоря Коломойського і його соратників. Їх підозрюють у відмиванні десятків мільйонів доларів через купівлю нерухомості у США через низку підприємств. У цьому випадку йдеться про хмарочос у центрі Клівленда 55 Building Public Square.

Згідно із судовими документами та податковими звітами округу, Optima не виплатила вчасно $340 000 податків на нерухомість, основний платіж розміром $500 000, що підлягає виплаті в серпні, і щомісячні виплати відсотків із вересня.

Загальний борг кредитору на цей момент становить $14,5 млн.

Кредитний договір на хмарочос 55 Building Public Square підписав Мордехай Корф. У документах федеральні повірені впізнали його як помічника Коломойського і Геннадія Боголюбова.

“Він допомагав здобувати і управляти бізнес-імперією українських олігархів у Сполучених Штатах, яка включала феросплавні компанії і холдинги нерухомості в Огайо, Флориді, Кентуккі і Західній Вірджинії, серед інших місць”, – йдеться в документах.

У документах, поданих федеральними прокурорами у цивільній справі до окружного суду США в Майамі, йдеться, що Коломойський і його соратники нібито використовували незаконно привласнені гроші з українського банку для придбання хмарочоса 55 Public Square та іншої власності в Клівленді.