Що варто знати про суші: користь та шкода

ДУМКА 24, Травень 2022, 08:43 198
Що варто знати про суші: користь та шкода

Страви японської кухні стали дуже популярними в Україні за останні кілька років. В містах з’явилося безліч ресторанів, які пропонують суші на замовлення Львів. Варто знати, що ця традиційна східна їжа не тільки смачна, але й корисна.

Деякі люди стверджують, що споживання сирої риби може зашкодити здоров’ю. У статті ми розкажемо про всі за та проти, якщо справа стосується ролів.

Японські роли: користь

Головними складниками суші є рис, морепродукти або риба, водорості, соуси, овочі тощо. Кожен з цих продуктів має високу харчову цінність та здатен забезпечити організм всіма необхідними корисними речовинами, а також енергією.

Рис

Однією з головних властивостей крупи є те, що вона здатна покращувати травлення. Також у ній міститься багато складних вуглеводів, важливих амінокислот, вітамінів групи В, мікроелементів (РР, Е, Fe, Zn, K, Ca, Cu). Завдяки цьому, рис добре насичує та забезпечує організм “паливом”, яке потрібне для його нормального функціонування.

Одночасно крупа легко засвоюється та не включає шкідливих жирів. Саме тому, її вважають хорошим варіантом для підтримки роботи серця та кровоносної системи.

Риба та морепродукти

Ці продукти є відмінним джерелом ненасичених жирів омега-3, омега-6 та йоду, вітамінів групи B,  А,  Е, D які необхідні для правильної роботи мозку, а також для точного функціонування нервової системи. Містить білки, з яких складаються м’язи тіла людини. Особливо важливо вживати рибу та морепродукти тим, хто піддається підвищеним фізичним навантаженням. Замовити суші зі свіжими морепродуктами можна за посиланням https://la.ua/sushi/. У закладі готують найкращі страви японської кухні за оригінальними східними рецептами. Високий рівень сервісу, демократична вартість та швидка доставка приємно вас здивують.

Водорості норі

Норі ― це відомий суперфуд, скарбниця корисних мікроелементів та вітамінів. Зокрема в його складі є кальцій, йод та фосфор, вітаміни А та С. Водорості допомагають вивести токсини з організму, регулюють роботу щитової залози, зміцнюють імунітет.

Овочі

До суші додають авокадо, огірки, імбир та інші овочі. Продукти багаті вітамінами Е, С, К, В5, В6 та іншими. Також включають фолієву кислоту, яка незамінна для жіночого репродуктивного здоров’я.

Шкода ролів

Крити японської кухні стверджують, що в сирій рибі можуть міститися паразити. Це, звичайно правда, але такий продукт не додають у суші. Для цього використовують просолену (мариновану) рибу, або філе, яке пройшло стадію глибокого заморожування. Після такої своєрідної обробки температурою чи сіллю, всі шкідливі організми гинуть. Але водночас, кількість поживних речовин не зменшується. Саме тому, вживання ролів є абсолютно безпечним.