Які страви можна приготувати з макаронів

ДУМКА 23, Серпень 2024, 21:11 38
Які страви можна приготувати з макаронів

Макаронні вироби використовуються для приготування перших та других страв, десертів, салатів. Завдяки різному розміру та формі щоразу виходить щось нове. Крім того, рецептів приготування продуктів маса. Ось деякі з них.

Суп із макаронами

Страву, яку можна приготувати на сніданок, щоб зарядитись енергією на весь день, або на обід. Інгредієнти:

  1. куряча грудка – 1 шт.;
  2. макарони – 200 г;
  3. рослинна олія – ​​1 ч. л.;
  4. картопля – 7 шт.;
  5. морква – 1 шт.;
  6. цибуля – 1 шт.;
  7. часник – 4 зубці;
  8. лавровий лист – 3 шт.;
  9. петрушка – 1 пучок;
  10. сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  1. Відваріть курячу грудку на повільному вогні.
  2. Вийміть курку і процідіть бульйон.
  3. Відокремте м’ясо від кістки і наріжте на невеликі шматочки.
  4. Очистіть овочі.
  5. Натріть моркву на великій тертці. Часник і цибулю подрібніть. Картопля наріжте смужками.
  6. Поставте бульйон на вогонь, додайте картопля.
  7. Обсмажте на розігрітій сковороді цибулю, часник та моркву.
  8. Після готовності картоплі додайте в суп засмажку та шматочки м’яса.
  9. Покладіть у бульйон макаронні вироби та готуйте ще 1,5–2 хвилини. Для приготування супу чудово підходять макарони Барила.
  10. Додайте до страви подрібнену зелень.
  11. Спагетті з куркою

Готувати спагетті, приправлені олією, вміє багато хто. Ми пропонуємо ускладнити рецепт. Інгредієнти:

  1. куряче філе – 300 г;
  2. спагетті – 200 г;
  3. сметана – 200 мл;
  4. часник – 2 зубці;
  5. цибуля – 1 шт.;
  6. паприка – 0,5 ч. л.;
  7. орегано – 0,25 ч. л.;
  8. олія рослинна – 3 ст. л.;
  9. сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Наріжте куряче філе невеликими скибочками.
  2. Обсмажте м’ясо в розігрітій олії до досягнення ним білого кольору.
  3. Додайте до м’яса цибулю та часник. Продовжуйте обсмажувати, періодично помішуючи ще 7 хвилин.
  4. Заправте смажене філе спеціями, сметаною і добре перемішайте. Доведіть блюдо до кипіння.
  5. Відваріть спагетті у підсоленій воді до готовності.
  6. Викладіть спагетті на блюдо. Полийте зверху соусом із курячим філе.

Булгур з вермішеллю

Комусь може здатися, що продукти у цьому рецепті несумісні між собою. Але тільки до того моменту, поки він не спробує готову страву турецької кухні. Смажена вермішель добре поєднується з булгуром, який надає страві горіхових ноток. Більш насиченим його смак роблять обсмажену моркву із цибулею. Інгредієнти:

  1. булгур – 100 г;
  2. вермішель – 50 г;
  3. цибуля – 1 шт.;
  4. морква – 1 шт.;
  5. часник – 1 зубець;
  6. вода – 400 мл;
  7. олія рослинна – 2 ст. л.;
  8. лавровий лист – 1 шт.;
  9. коріандр мелений – 1/3 ч. л.;
  10. сіль, перець чорний – на смак.

Вивчіть покрокове керівництво та приступайте до дії:

  1. Дрібно наріжте цибулю та часник.
  2. Натріть моркву на великій тертці.
  3. Підігрійте на сковороді олію і додайте до неї овочі. Обсмажте їх на сильному вогні до м’якого стану, після чого покладіть у миску.
  4. Обсмажте вермішель і булгур на олії до легкого рум’янцю. Придбати їх можна окремо або замовити готову суміш на сайті Маудау.
  5. Додайте в сковороду овочі, приправи, воду та накрийте посуд кришкою.
  6. Гасіть вміст до випаровування води.

Приємного апетиту!