Які страви можна приготувати з макаронів
23, Серпень 2024, 21:11 38
Макаронні вироби використовуються для приготування перших та других страв, десертів, салатів. Завдяки різному розміру та формі щоразу виходить щось нове. Крім того, рецептів приготування продуктів маса. Ось деякі з них.
Суп із макаронами
Страву, яку можна приготувати на сніданок, щоб зарядитись енергією на весь день, або на обід. Інгредієнти:
- куряча грудка – 1 шт.;
- макарони – 200 г;
- рослинна олія – 1 ч. л.;
- картопля – 7 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 4 зубці;
- лавровий лист – 3 шт.;
- петрушка – 1 пучок;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Відваріть курячу грудку на повільному вогні.
- Вийміть курку і процідіть бульйон.
- Відокремте м’ясо від кістки і наріжте на невеликі шматочки.
- Очистіть овочі.
- Натріть моркву на великій тертці. Часник і цибулю подрібніть. Картопля наріжте смужками.
- Поставте бульйон на вогонь, додайте картопля.
- Обсмажте на розігрітій сковороді цибулю, часник та моркву.
- Після готовності картоплі додайте в суп засмажку та шматочки м’яса.
- Покладіть у бульйон макаронні вироби та готуйте ще 1,5–2 хвилини. Для приготування супу чудово підходять макарони Барила.
- Додайте до страви подрібнену зелень.
- Спагетті з куркою
Готувати спагетті, приправлені олією, вміє багато хто. Ми пропонуємо ускладнити рецепт. Інгредієнти:
- куряче філе – 300 г;
- спагетті – 200 г;
- сметана – 200 мл;
- часник – 2 зубці;
- цибуля – 1 шт.;
- паприка – 0,5 ч. л.;
- орегано – 0,25 ч. л.;
- олія рослинна – 3 ст. л.;
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Наріжте куряче філе невеликими скибочками.
- Обсмажте м’ясо в розігрітій олії до досягнення ним білого кольору.
- Додайте до м’яса цибулю та часник. Продовжуйте обсмажувати, періодично помішуючи ще 7 хвилин.
- Заправте смажене філе спеціями, сметаною і добре перемішайте. Доведіть блюдо до кипіння.
- Відваріть спагетті у підсоленій воді до готовності.
- Викладіть спагетті на блюдо. Полийте зверху соусом із курячим філе.
Булгур з вермішеллю
Комусь може здатися, що продукти у цьому рецепті несумісні між собою. Але тільки до того моменту, поки він не спробує готову страву турецької кухні. Смажена вермішель добре поєднується з булгуром, який надає страві горіхових ноток. Більш насиченим його смак роблять обсмажену моркву із цибулею. Інгредієнти:
- булгур – 100 г;
- вермішель – 50 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- часник – 1 зубець;
- вода – 400 мл;
- олія рослинна – 2 ст. л.;
- лавровий лист – 1 шт.;
- коріандр мелений – 1/3 ч. л.;
- сіль, перець чорний – на смак.
Вивчіть покрокове керівництво та приступайте до дії:
- Дрібно наріжте цибулю та часник.
- Натріть моркву на великій тертці.
- Підігрійте на сковороді олію і додайте до неї овочі. Обсмажте їх на сильному вогні до м’якого стану, після чого покладіть у миску.
- Обсмажте вермішель і булгур на олії до легкого рум’янцю. Придбати їх можна окремо або замовити готову суміш на сайті Маудау.
- Додайте в сковороду овочі, приправи, воду та накрийте посуд кришкою.
- Гасіть вміст до випаровування води.
Приємного апетиту!