Інвестиційна привабливість від Зеленського: Покарання за інвестиції

consaidin 30, Липень 2020, 08:39 169
Інвестиційна привабливість від Зеленського: Покарання за інвестиції

Власник та генеральний директор групи компаній FGK Financial Group, член Editor’s Club УП: Купив двигун для МВС – отримав обшук.

Текст подано без змін:

“Ну, що ж. Вже почали почали реалізовуватись анонсовані президентом Володимиром Зеленським покращення інвестиційного клімату та посилення інвестиційної привабливості України.

Та носять вони трохи дивний характер. Особливо для малих та середніх підприємців. Схоже на те, що ті бізнеси, які не добили карантинні обмеження винищуються “правоохоронцями”. Жорстко, з обшуками по незаконним ухвалам, з вилученням майна та коштів, повним блокуванням роботи, і, власне, знищенням непокірних та “обілечуванням” тих, хто здався.

Не проминули вони й повз ветеранських бізнесів. На тепер вже впевнено знаємо, що точно замовних “нянь” з незаконними обшуками привітали на наших двох представництвах. Обидва кейси схожі, як під копірку, на мою думку, тому, що сценарії – це фішка Зеленського, і вони повинні виконуватись. Навіть, якщо в результаті реалізації зникають бізнеси, що незгодні, або просто не можуть платити. Але то добре, як каже відомий адвокат Павло Кузнецов, що очолює нашу адвокатську групу, що ми знаємо ворога в обличчя.

По добрій традиції поліпшення інвестиційного клімату в офісі представництва Кронвест у Львові 24.07.20 пройшли НЕЗАКОННІ обшуки. Поліцейські інвестиційні няні з Мукачевського управління поліції під командуванням кепа Синетара незаконно ломились через двері, “поняті” нападали на людей в офісі, а ухвала суду була зроблена, скоріш за все за обідом вдома у судді-слідчого Наталії Морозової. Тим не менш надавала можливість отримати комерційну таємницю у працюючого бізнесу. Мені це здалося не підтримкою бізнесу, а корупційним тиском. Можливо це була саме вона, підтримка, але це не точно. І ось чому:

Група компаній, власником якої я є, в т.ч. бренд “Кронвест” займається фінансуванням та консалтингом, щодо фінансування. Інвестуємо у бізнеси в західному регіоні, консультуємо людей та компанії. Так от:

ЖОДНОГО ДОКУМЕНТА ВКАЗАНОГО В УХВАЛІ НА ПІДСТАВІ ЯКИХ Т.З. “ПРАВООХОРОНЦІ” НЕЗАКОННО ПРОНИКЛИ В ПРИМІЩЕННЯ ЖОДНА З МОЇХ КОМПАНІЙ І НІХТО В ІНТЕРЕСАХ МОЇХ КОМПАНІЙ, І ВІД ІМЕНІ МОЇХ КОМПАНІЙ НЕ УКЛАДАЛА. ЇХ НЕ ІСНУЄ В ПРИРОДІ. невідомо, як вони набралися хоробрості (таки в нас смілива “поліція”) тупо незаконно заходити у приміщення.

Як і не існує в природі (принаймні серед моїх компаній) компанії, що вказана в ухвалі суду. Про це знав слідак Синетар, про це знала слідчий суддя Морозова, бо ті матеріали, що вказані в ухвалі, як докази і підстави (витяги з нотаріальних реєстрів) ЧІТКО СВІДЧИЛИ ПРО ТЕ. І будь-яка людина, що вміє читати зрозуміла би це. Тепер питання до судді, як така ухвала могла з’явитися на світ і чи вміє вона читати, будуть завдавати ВРП, а до слідчого ДБР.

Запитали б спочатку мене. Чи ще когось. Видно бояться учасників бойових дій. Жодного допиту особи, що вказана в ухвалі. Жодного запиту до керівництва компанії, жодного запиту до представника. Жодного виклику на допит, або відібрання пояснень від хоч когось з компанії. ВІДРАЗУ, ОБШУК!

Але я маю сюрприз для панів мукачевських “правоохоронців”. Сюрприз полягає в тому, що ветеранська спільнота, до якої я, так уже сталося, належу, надзвичайно розгалужена, що дозволяє дуже швидко проводити власні розслідування.

Розслідування показало, що ми маємо справу з шахрайською схемою від самих правоохоронців, спрямованою на вимагання хабаря, і очевидно відпрацьованою багаторазово на інших представниках місцевого бізнесу.

Як ветеран АТО, як учасник передових спільнот CEO Club Ukraine та об’єднання найбільших інвесторів України Української Бізнес Асоціації – Бізнес100, відповідально заявляю:

Обшук розглядаю як спробу тиску на свій бізнес і підставу для вимагання хабаря. Хабаря не дам, здирників збираюся посадити!

P.S.: адвокату прийшов месідж від слідака. З пропозицією зробити “хороший висновок з нашої сторони”. І номери статей.

Вони вже реально не сормляться у відкриту писати, що чекають на неправомірну вигоду.

Ну і харківські новини.

А тепер уявіть! Представник групи компаній з багатомільйонними оборотами успішний молодий чоловік (в якого є авто) і, раптом, скоює угон неіснуючої євробляхи у неіснуючого власника вартістю 700 доларів? Правда, щось неправильно на цій картинці??? І, ось що! Так званий потерпілий – пенсіонер, який за нашими джерелами, частенько конфліктує аж до виклику копів з дружиною, і, УВАГА! В минулому місяці стосовно нього зареєстровано кримінальне провадження З АВТОШАХРАЙСТВА! Навіть мені смішно!

І знов – ні допиту, ні запиту – одразу обшук! Слідчий Роман Волочай 28.07.20 прийшов з оперативниками на обшук по скороченій програмі. Як тільки відкрили сейф – обшук припинився, навіть ні одного ноутбука не відкрили. І знову нічого не знайшли -тільки забрали мої 37 000 доларів, і 400 000 грн, хоч я показував декларацію і довідку про походження коштів, частину з яких вони… помилково не записали в протокол! ха-ха-ха!! ЦЕ ВИДНО НА ВІДЕО!!! Але добре, що наш адвокат Павло Кузнецов перерахував все ще раз!!! І ми виявили нестачу.

По іронії долі, я був у Харкові, тому, що купив двигун для ЗІЛа однієї з частин НГУ. Що є в структурі МВС. І мої бойові товариші запросили мене подивитись, як вони круто відремонтували машину. Ось так і вийшло – я для МВС двигун, щоб їхали, а вони мені – обшук – кілок в колесо. Господь розсудить.

Ми переможемо. Слава Україні!”