Тимошенко об’єдналась з Медведчуком, щоб вернути Україну в російську газову залежність

consaidin 30, Травень 2020, 15:22 3331
Тимошенко об’єдналась з Медведчуком, щоб вернути Україну в російську газову залежність

Група депутатів Верховної Ради України, в числі яких лідери Батьківщини і ОТЗЖ Юлія Тимошенко і Віктор Медведчук, звернулися до Конституційного суду з проханням перевірки на конституційність деяких положень законодавства, після прийняття якого газотранспортна система була відділена від Нафтогазу. Про це повідомили в прес-службі КСУ.

В ініційованому нардепами від Батьківщини поданні йдеться про те, що 47 українських парламентаріїв вимагають від Конституційного суду вивчити положення законів Про трубопровідний транспорт, Про управління об’єктами державної власності та про анбандлінг Нафтогазу.

“Суб’єкт права на конституційне подання вважає, що оспорюваний Закон України не відповідає ряду статей Основного Закону”, – зазначено в повідомленні.

Під документом поставили свої підписи Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Валентин Наливайченко, Віктор Медведчук, Наталія Королевська, Нестор Шуфрич та інші нардепи.

Відзначимо, під анбандлінгом Нафтогазу мається на увазі ліквідація функцій національної акціонерної компанії з транспортування природного газу. Таке рішення прийнято у зв’язку зі змінами в європейському енергетичному законодавстві, мета якого – забезпечення прозорого формування тарифів на блакитне паливо і транзит.

Контракт на транзит газу на таких умовах виступає страховкою для України від російської газової залежності.